I helga 3. til 4. august feirer vår finske søsterforening SLHS 40 år og vi fra Norge og RHF er invitert til å komme på besøk.
Avreise fra Trondheim tidlig om morgenen torsdag 2. august eller kanskje onsdag kveld med nattkjøring mot Stockholm. (ved nattkjøring har vi litt tid til å gjøre noen interessante besøk på turen mot Stockholm) Fra Stockholm tar vi nattferge over til Åbo i Finland.

Etter ankomst Åbo kjører vi først til Lieto med besøk og omvisning hos Carrus Delta OY som gjennom flere tiår har produsert busser for eksport til Norge. HOB og Klæburuten fikk sine første busser med Delta karosseri alt i 1978. Her får vi se hele produksjonslinjen fra chassis kjøres inn til ferdig buss står klar for levering. Videre kjører vi mot Tammerfors der vi skal overnatte under oppholdet i Finland.

Vi legger turen om Lavia der SLHS holder på å bygge opp et bussmuseum i tidligere bussanlegg. Her får vi se verkstedet og busser til satt unna for oppussing, arbeide i verkstedet med busser og noen ferdig pussete veteranbusser. Senere går ferden til Tammerfors, Trondheims vennskapsby for overnatting på hotell. Tammerfors eller Tampere på finsk er den 3. største byen i Finland.

Lørdag kjører vi til Mobilia, Finlands veimuseum i byen Kangasala knapt 2 mil østover. Mobilia ligger vakkert til ved en innsjø som det finns flere tusen av i Finland. Dagen går med til bussutstilling og annet i forbindelse med SLHS 40 års jubileum. Det er også andre ting som er verd å besøke på Mobilia, med bilutstillinger og et interessant museum. Tilbake til Tammerfors for overnatting.

Søndag kjører vi til bake mot Åbo men legger turen via Helsingfors, Finlands hovedstad. Kort rundtur gjennom sentrum og tid for noen timer på egenhånd i denne vakre byen. Nattferge tilbake fra Åbo til Stockholm og mandag hjemkjøring.

Pris kommer vi tilbake med når vi vet mere om interessen for en slik tur. Reiseleder blir Kåre Karlsen som er lommekjent i Finland etter et ukjent antall turer ditt gjennom flere år. Påmeldingsfrist/interessefrist satt til 1 Mai

Interesserte send mail til rhfbuss@gmail.com Eller på tlf 91330302 Rolf Ove Røstad.

Om forfatter

Relaterte artikler