Årets historiske rundreise med veteranbuss og båt arrangeres søndag 13.august. Det er i år tredje år på rad at RHF Trøndelag arrangerer denne nostalgituren.

I 2015 gjorde vi et forsøk på å gjenskape en rundreise som ble arrangert på 1930-tallet. Den gang var det tog fra Trondheim til Hell, buss fra NSB Selburuten fra Hell til Selbu, båt på Selbusjøen til Brøttem og buss fra Vinjes Automobiler tilbake til Trondheim. Turen kunne tas i begge retninger. Forsøket for to år siden var en suksess, og turen ble gjentatt i fjor, og er satt opp på nytt i år.

Vi starter på Trondheim S kl, 09.30, med mulighet for påstigning også ved City Syd kl. 09.45. Veteranbuss fra Klæburuten vil kjøre til Teigen, der Selbusjøens hvite svane, M/S Jøvra venter. Det blir båttur til Norsk Radio- og fjernsynsmuseum i Sjøbygda, der vi får omvisning og lunsj. Båten vil derfra ta oss med til Granby Gård, der vi får en orientering om utvandringen til Amerika på 1800- og tidlig på 1900-tallet, sett i sammenheng med dagens flyktningesituasjon. Vi får også servert kaffe og Ingers verdensberømte kanelboller, før en veteranbuss fra NSB Selburuta tar oss tilbake til Trondheim.

Hele turen, inkl, mat og omvisninger, koster kr. 900,-.

Påmelding skjer til Ingar Lien, helst på e-post til ingarlien@neanett.no. Alternativt til telefon 412 15 208. Det er begrenset antall plasser, så det lønner seg å bestille i god tid.

Velkommen på tur i historiske omgivelser.

Her er noen glimt fra tidligere turer:

DSC_0083 nettDSC_0086nettDSC_0096nettDSC_0100 nettDSC_0104 nettDSC_0105 nett

 

Om forfatter

Relaterte artikler